Саакашвілі може в'їхати в Україну тільки за наявності візи, - ГПУ

11 СЕРПНЯ 2017 10:12

Позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Михайло СААКАШВІЛІ може потрапити в Україну тільки після оформлення візи. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник генерального прокурора Євген ЄНІН, інформує TrueUA.

«Пропуск Саакашвілі (наразі особи без громадянства, якщо не підтвердиться інфо про наявність у нього паспортів третіх країн) в Україну можливий лише після оформлення візи. Будь-які перформанси в оточенні активістів чи нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, що сприятимуть такому незаконному перетину кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали)», - написав ЄНІН. 

За його словами, особиста присутність Саакашвілі на засіданнях суду не може бути підставою для оскарження права на справедливий суд, «оскільки право на в’їзд до іноземної держави не є правом гарантованим Конвенцією і позивач може захищати свої інтереси через захисника», додав заступник генпрокурора. 

Події, 11.08.2017 10:12