Фото ілюстративне. Джерело: "Київ влада"

Саджанці на шість мільйонів гривень: у Києві комунальники потрапили в тендерний скандал

У Києві комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Деснянського району потрапило в скандал через тендер. Зокрема, в час війни планують придбати більше чотирьох тисяч дерев та кущів на понад шість мільйонів гривень.

Про це йдеться в умовах тендеру на сайті Prozorro.

Заплатити за саджанці планують шість мільйонів 25 тисяч 570 гривень. Поставку дерев та кущів мають здійснювати до кінця року. Тендер відбудеться 13 липня.

Згідно з тендерною документацією, придбати планують 520 дерев:

У Києві закуплять саджанці на шість мільйонів гривень

Скріншот з Prozorro

Також купити хочуть 3738 кущів:

У Києві закуплять саджанці на шість мільйонів гривень

У Києві закуплять саджанці на 6 мільйонів гривень

Скріншот з Prozorro

Скандали із тендерами

У Борисполі оголосили тендер на будівництво флагштока державного прапора України, вартістю в понад п'ять мільйонів гривень. Його планують встановити на території Книшового меморіального паркового комплексу.

Для семи пляжів у Києві планують закупити майже 12 тисяч тонн піску. Варто зазначити, що пляжний сезон цьогоріч не відкриватимуть через безпекову ситуацію. Згодом у КМДА пояснили, що підсипання піску потрібно зробити відповідно до санітарних норм, зокрема через повінь. Це необхідно для відновлення природного шару піщаного покриву.

Раніше повідомлялось, що у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва закупило для бомбосховищ шкіряні барабани. Йдеться про триста музичних інструментів на суму майже один мільйон гривень. Закупівля аргументувалась необхідністю психічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Згодом розірвали договір. Також у Дніпровському районі чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ овочерізки на півтора мільйона гривень та електросковороду за понад 700 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2023 18:22