Фото: ЕРА

Саміт НАТО: прем'єрка Італії запропонувала надати реальні гарантії Україні

Саміт НАТО у Вільнюсі повинен запропонувати для України "реальні гарантії безпеки". Таку заяву зробила прем'єр-міністрка Італії Джорджа Мелоні.

Про це повідомляє The Guardian. 

Відзначимо, Мелоні взяла участь у варшавській конференції "Майбутнє Євросоюзу". Там вона зустрілася зі своїм колегою Матеушем Моравецьким. На полях заходу італійська прем'єрка зазначила, що Італія та Польща мають "повну згоду" щодо питання гарантій безпеки Україні.

"Це означає, що ми стоятимемо поряд з Україною стільки, скільки це необхідно. Ми будемо її підтримувати. Це стосується і саміту НАТО", — заявила Мелоні.

Саміт НАТО у Вільнюсі

Відомо, що саміт пройде 11-12 липня у Литві. На ньому Україна прагне отримати політичне рішення щодо підтримки вступу в НАТО. Зеленський переконаний, що наша держава має усі підстави для цього.

Україна також хоче отримати гарантії безпеки від членів НАТО, які не можуть бути альтернативою членству. Окрім того, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що на саміті союзники ухвалять рішення про зближення України з Альянсом.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна сподівається на саміті НАТО у Вільнюсі отримати політичне запрошення до НАТО.

Нагадаємо, що у вівторок, 4 липня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Очільник держави привітав Столтенберга з рішенням членів Альянсу продовжити термін його повноважень на посаді Генерального секретаря НАТО ще на один рік. Також лідери обговорили ситуацію на фронті та останні події всередині Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2023 16:16