Фото: hromadske.radio

Саміт у Саудівській Аравії щодо України: учасники домовилися про основу мирної угоди, — ЗМІ

Під час саміту у Саудівській Аравії учасники досягли згоди щодо основи мирної угоди для України. 

Про це повідомила італійська газета Corriere della Sera з посиланням на джерела в Євросоюзі.

За даними видання, у лідерів, які взяли участь у заході, з’явилося розуміння, що в центрі будь-якої мирної угоди має стояти повага до територіальної цілісності та суверенітету України, а також верховенства Статуту ООН.

Крім того, дипломати домовилися сформувати робочі групи за ключовими темами 10 пунктів Формули миру. Також між учасниками зустрічі ведуться переговори щодо термінів проведення зустрічі глав держав. За даними джерел газети, вона може відбутися до кінця поточного року.

Чому Саудівська Аравія проявляє ініціативу

Видання Politico відзначає, що Саудівська Аравія відіграла "дуже активну роль" на попередній зустрічі щодо ситуації в Україні у Копенгагені. Своєю чергою наслідний принц країни Мухаммед ібн Салман намагається стати ключовою фігурою у ймовірних переговорах між Україною та Російською Федерацією.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомляло, що Україна на зустрічі в Саудівській Аравії зробить новий дипломатичний поштовх, щоб послабити Росію. Наша держава має намір заручитися підтримкою десятків країн, які залишалися осторонь війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.08.2023 13:59