Фото: соцмережі

Санкції в дії: світова корпорація змінила позицію щодо російського ринку

Компанія Microsoft змінила свою позицію щодо співпраці з російським бізнесом. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну корпорація повідомила, що продовжить працювати з окремими організаціями, що не потрапили під санкції.

Про це повідомляє TDaily.

Раніше вже були схожі ситуації щодо санкційної політики світових компаній: австралійські сервіси Jira і Trello, розробник яких оголосив про остаточний вихід з Росії лише кілька днів тому, після того, як весь цей час працював з невеликими компаніями, що не потрапили під санкції США та ЄС, і встигли купити ліцензії до початку повномасштабної війни. 

Варто відзначити, що Microsoft уже почала відправляти росіянам листи з попередженням.

Коли Microsoft вийде з ринку РФ

Згідно з повідомленням техпідтримки компанії, вона припинить продовжувати ліцензії на софт російським компаніям після 30 вересня. Досі вони могли це робити, якщо мали куплені продукти на момент введення санкцій. Зазначається, що Microsoft більше не може приймати платежі переказом на місцевий банківський рахунок як спосіб оплати послуг у Росії. 

"Направляючи повідомлення за 60 днів, Microsoft цим повідомляє вас, що після 30 вересня 2023 року ви більше не зможете продовжувати чинні підписки", – йдеться в електронному листі.

Нові ключі активації для всіх своїх продуктів, а також електронні пристрої Microsoft не продавала з березня 2022 року. Вона заявляла, що буде працювати з закладами освіти, лікарнями, некомерційними організаціями, російськими структурами міжнародних компаній. З якими конкретно корпоративними клієнтами вона працювала, невідомо. Певні джерела називали число в тисячу клієнтів. На думку експертів, так компанія намагалася зберегти присутність на ринку і знизити рівень піратства.

Зазначимо, що офіційних оголошень Microsoft із цього приводу поки не робила.

Нагадаємо, Російська Федерація продовжує займатися пропагандою серед населення. На цей раз країна-агресор використовує відеоігри, зокрема Minecraft та World of Tanks.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 12.08.2023 12:27