Фото: прес-служба президента України

Саудівська Аравія надасть Україні $400 млн допомоги

Україну відвідали представники Саудівської Аравією. Під час зустрічі країни домовилися про виділення Києву окремого пакету підтримки обсягом $400 млн.

Про це повідомили в прес-службі президента України.

У межах візиту Міністра закордонних справ Саудівської Аравії Принца Фейсала бін Фархана Аль Сауда в ОПУ підписали два документи.

Домовленості формалізують надання Україні пакету гуманітарної допомоги розміром $400 млн. Зокрема, $100 млн виділять на гуманітарну допомогу, а $300 млн — на нафтопродукти.

Окрім цього, під час зустрічі країни предметно обговорили перспективи поглиблення двосторонньої співпраці в усіх ключових сферах, зокрема в інвестиційній та енергетичній.

Також сторони обговорювали адвокатування з боку Саудівської Аравії у питанні розв’язання ключових проблем і подолання викликів, з якими стикається сьогодні міжнародна спільнота, зокрема за допомогою ініціативи нашої держави "Зерно з України".

Водночас на зустрічі визначили, що Україна бачить взаємодію із Саудівською Аравією не лише як двосторонню та багатосторонню в межах ООН та інших міжнародних організацій, а й також як регіональну.

Нагадаємо, нещодавно Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні ще понад 10 млрд доларів. Гроші виділені для бюджетної підтримки уряду та додаткової допомоги у сфері енергетики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.02.2023 21:17