Фото: Офіс президента

США оголосили про надання Україні ще понад 10 млрд доларів

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні ще понад 10 млрд доларів. Гроші виділені для бюджетної підтримки уряду та додаткової допомоги у сфері енергетики.

Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

Більша частина коштів — 9,9 млрд доларів — виділяються Штатами у формі грантів через механізм Світового банку "Державні видатки на зміцнення адміністративної спроможності" (PEACE).

"Ці кошти мають вирішальне значення для України під час її захисту від Росії та забезпечать здатність українського уряду продовжувати задовольняти нагальні потреби своїх громадян, зокрема охорону здоров'я, освіту та служби екстреної допомоги", — пояснюють у відомстві.

Додатково США виділять ще 250 млн доларів на допомогу енергетичній системі України. Кошти допоможуть забезпечити роботу шкіл, генератори для лікарень, а також опалення в будинках і притулках по всій Україні.

"Ця допомога доповнює 270 млн доларів, які Сполучені Штати вже виділили на зміцнення енергетичної безпеки України протягом минулого року", — уточнюють у Держдепі.

Нагадаємо, 24 лютого стало відомо, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки новий пакет військової допомоги. Його вартість складе 2 млрд доларів.

До того ж країни "Великої сімки" G7 підтримали виділення Україні фінансову допомогу у розмірі 39 млрд доларів. Рішення було ухвалено на засіданні 24 лютого

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.02.2023 21:00