Скріншот з відео

Сауна та місце, де читали молитви за російських полонених: ЗМІ показали резиденцію Онуфрія (відео)

Журналісти показали колишню резиденцію предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія на території Києво-Печерської Лаври. Там, окрім приватних покоїв, розташовані приміщення, в яких, зокрема, зачитували молитви за російських військовополонених. 

Про це йдеться у матеріал проекту "Схеми". 

Як зазначає видання, на території заповідника у Нижній Лаврі розташована триповерхова будівля з сауною. Звільняючи приміщення, представники УПЦ МП вивезли з резиденції всі меблі, ікони та зняли освітлення. У підвальному поверсі розміщувалася простора сауна.

"Трапезна, де відбувалися великі свята, великі події якісь, урочисті заходи. І, звісно ж, тут знаходилась тільки така і духовна вища еліта, і з мирян, знову-таки, не смертні люди. Це були представники такої вищої еліти, які були благодійниками УПЦ МП, які підтримували різними способами цю ідеологію "руского міра", і тут святкували якусь-таку перемогу в тому, що їм вдалося в вкотре обдурити українців", — розповів виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій.

Нагадаємо, наприкінці серпня стало відомо, що народні депутати вимагають невідкладно винести на розгляд законопроекти, які допоможуть заборонити діяльність Московського патріархату. У День Незалежності України 24 серпня у Верховній Раді зібрали понад 125 підписів під зверненням до спікера Руслана Стефанчука. Відомо, що профільний комітет підтримав три законопроекти щодо питання заборони УПЦ МП: один урядовий, другий, де ключовим автором є Микола Княжицький від ЄС та третій, який подав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики нардеп від фракції "Слуга Народу" Микита Потураєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.09.2023 13:52