Фото: cxid.info

СБУ на Житомирщині проводить перевірку населення, повістки при цьому не роздають

Служба безпеки України (СБУ) проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Житомирської області. Під час цих заходів повістки ТЦК за участі працівників поліції не вручатимуться.

Про це йдеться у повідомленні Управління СБ України в Житомирській області.

Правоохоронці уточнюють, що мета заходів — запобігання та нейтралізація загроз розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави, упередження провокацій та підвищення безпеки громадян в умовах російської збройної агресії проти України. Такі заходи можуть охоплювати увесь регіон або ж проводитися в окремих районах, територіальних громадах, населених пунктах чи об’єктах.

Водночас працівники СБУ спростовують інформацію, яка з’явилася у деяких соцмережах та пабліках, із зафільмованою роботою правоохоронців у м. Малині. На відео працівники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) начебто вручали повістки чоловікам. Втім, це не відповідає дійсності.

"22 лютого 2024 року поліцейські відділення поліції № 1 (м. Малин) Коростенського РУП спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області, Національної гвардії України та військової служби правопорядку на території міста проводили оперативно-профілактичне відпрацювання. Працівники ТЦК участі у зазначених заходах не брали. Повістки ТЦК за участі працівників поліції не вручалися", наголосили у прес-службі.

Зазначається, що безпекові заходи проводять з урахуванням правового режиму воєнного стану. Це означає, що під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями, перевірка документів громадян та огляд автомобілів. Крім того, здійснюється огляд території та приміщень загального користування для виявлення заборонених предметів

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

"У своїй діяльності СБУ дотримується принципу законності, конституційної недоторканності прав і свобод громадян. Закликаємо громадськість виважено ставитися до поширення сумнівної інформації та перевіряти її достовірність", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у січні екс-командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв показав, як на українському кордоні працюють контрдиверсійні резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.02.2024 15:04