СБУ викрила мільйонні розкрадання під час будівництва школи на Черкащині

10 ЛИСТОПАДА 2021 11:09

Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних коштів у ході реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву на Черкащині. За висновками експертизи, зловмисники фактично змарнували проект, оскільки після «реконструкції» будівля стала небезпечною для експлуатації.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

За даними слідства, ініціатором протиправної діяльності був керівник однієї з місцевих будівельних компаній.

Очолюване ним підприємство у 2017 році виграло тендер на проведення робіт із реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву. Один із департаментів Черкаської ОДА уклав договір з переможцем на загальну суму понад 56 млн грн. Відповідно до угоди об’єкт мав бути введений в експлуатацію у 2019 році.

«Задокументовано, що під час реконструкції спортивної школи підрядник не дотримувався встановлених законодавством та проектом будівельних і технічних стандартів. Натомість вносив у звітну документацію недостовірні відомості про вартість і якість матеріалів та обсяги виконаних робіт. Таким чином йому вдалося привласнити майже 2 млн грн. Зловмисник всіляко затягував здачу об’єкта, маючи на меті «освоїти» якомога більше коштів. Загалом компанії вже вдалося неефективно використати 39 млн грн державних коштів із загальної вартості проекту», - йдеться в повідомленні.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що через недотримання підрядником вимог та належних стандартів споруда після такої «реконструкції» є небезпечною для експлуатації і потребує демонтажу, або мільйонних інвестицій для її відновлення.

Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Фото СБУ.

Також читайте: За фальшстінками валіз прикордонники виявили майже 860 прикрас з «сонячного каміння»

Суспільство, 10.11.2021 11:09