Фото: СБУ

СБУ затримала екс-посадовців "Укрзалізниці", як ремонтували рашистські ешелони

У Лимані на Донеччині Служба безпеки України затримала двох екс-посадовців "Укрзалізниці", які забезпечували ремонт військових ешелонів РФ. Чоловіки добровільно почали співпрацювати з ворогом.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За свою роботу на РФ чиновники отримали призначення до складу окупаційної нової "адміністрації" міста.

За даними правоохоронців, один із колаборантів став очільником дорожніх електромеханічних майстереь у створеній агресором "дирекції" інфраструктури залізниці "ДНР". Другого назначили його підлеглим на посаду "головного інженера".

"Разом вони повинні забезпечувати справність залізничних об'єктів для перекидання особового складу, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань на східний фронт. Для цього координували роботу дорожніх майстерень із відновлення електропідстанцій на залізних сполученнях у захоплених районах Волновахи та Іловайська", — зазначили в СБУ.

Після деокупації Лимана колаборанти хотіли уникнути правосуддя й "залягли на дно". Однак правоохоронці знайшли зрадників.

Обом правопорушникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд уже відправив їх під варту.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України викрила в Білгород-Дністровському районі Одеської області російського агента. Він збирав інформацію про дислокацію й озброєння підрозділів ЗСУ та позиції ППО поблизу Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.02.2023 13:46