Фото: zn.ua

Сенат Франції визнав Голодомор геноцидом українського народу

Сенат Франції схвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Відповідний документ сенатори ухвалили в середу, 17 травня.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

"Французький Сенат щойно визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Я вдячний французьким сенаторам за це історичне голосування, яке відновлює справедливість і вшановує пам'ять мільйонів жертв", — написав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що такі злочини ніколи не повинні повторюватися і ніколи не повинні бути забуті.

Також на важливе рішення французького Сенату відреагував і президент Володимир Зеленський. За словами гаранта, це є важливим кроком на шляху до відновлення історичної справедливості.

"Вітаю історичне рішення французького Сенату щодо визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу. Вдячний усім сенаторам, які ініціювали й підтримали резолюцію. Черговий важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та увічнення пам‘яті мільйонів закатованих голодом українців", — заявив очільник держави.

Зауважимо, 28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", яким Голодомор визнаний геноцидом українського народу. Нині голодомор офіційно визнали геноцидом більш як 20 країн світу. 

Нагадаємо, 23 березня, парламент Ісландії підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Президент Володимир Зеленський подякував парламентарям.

Також 10 березня Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 21:19