Фото: Сили оборони Запорізького краю

Серед мобілізованих окупантів зростає невдоволення: Генштаб назвав причину

Російські загарбники виселяють місцевих жителів зі своїх осель на Луганщині. Також відзначається різке зростання рівня невдоволення діями керівного складу серед мобілізованих до збройних сил Росії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Згідно з наявною інформацією, в населеному пункті Кремінна Луганської області фіксується різке збільшення випадків виселення місцевих жителів з власних приватних будинків представниками місцевої окупаційної так званої "влади" за підтримки загарбників-військовослужбовців для додаткового розміщення новоприбулих представників збройних сил РФ. 

Генштаб повідомляє, що останнім часом різко зростає рівень невдоволення діями керівного складу серед мобілізованих до збройних сил РФ.  Основною причиною невдоволення є збільшення кількості фактів використання в якості штурмовиків тих окупантів, які проходили попередню підготовку для проходження служби в лавах підрозділів забезпечення та не мають бойового досвіду. 

"Це призводить до різкого збільшення кількості втрат, а "тиловики" не згодні йти на смерть", — йдеться у повідомленні.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони України за добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та одного удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.  Також підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили командний пункт загарбників.

Атаки рашистів

Генштаб зазначає, що Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України та продовжує вести повномасштабну збройну агресію. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. 

"Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення", — йдеться у зведенні.

Протягом доби противник завдав 22 авіаційних удари, а також здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, ворог використав один БпЛА типу "Шахед-136". Дрон ліквідовано. 

Загроза ракетних ударів залишається по всій території України.

Нагадаємо, Збройні сили України змогли уникнути пастки російських окупантів у Бахмуті. Це сталось завдяки зусиллям головнокомандувача українських військ Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2023 18:53