Фото: ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Серед номінантів українець: де та коли дивитись церемонію "Золотий м'яч-2024"

У понеділок, 28 жовтня, у столиці Франції Парижі відбудеться церемонія вручення "Золотого м’яча". Подія пройде у театрі "Шатле".

Як повідомляє Tribuna.com, в Україні церемонію вручення "Золотого м’яча-2024" у прямому ефірі покаже телеканал Setanta Sports Ukraine. 

Початок церемонії заплановано на 20:00 за київським часом. Зауважимо, що серед номінантів на головну персональну нагороду у футболі є український форвард Артем Довбик. Серед українців востаннє претендував на цей трофей Андрій Шевченко у 2006 році. Зокрема, цей легендарний нападник збірної України у 2004 році вигравав престижну нагороду.

Довбик наразі виступає за італійський клуб "Рома", за який у поточному сезоні забив п'ять м'ячів. У минулому сезоні українець відзначився 24 голами та вісьмома гольовими передачами у чемпіонаті Іспанії, коли грав за "Жирону". Також на церемонії буде присутній український воротар "Реалу" Мадрид Андрій Лунін, який у минулому сезоні зіграв майже у всіх матчах Ліги чемпіонів та довів "вершкових" до фіналу, де через хворобу зіграти не зміг. Втім, "Реал" здобув трофей завдяки чудовій грі бельгійського воротаря Тібо Куртуа. 

Варто додати, що Луніна номінували на трофей Яшина, який вручають кращому воротарю року. Зокрема, головним фаворитом у боротьбі за "Золотий м'яч" вважається бразильський нападник мадридського "Реала" Вінісіус Жуніор. Коефіцієнт на його перемогу складає 1,14. Минулого року "Золотий м'яч" виборов аргентинський нападник Ліонель Мессі. За всю кар'єру він виграв вісім таких нагород. 

Загалом серед номінацій на церемонії "Золотий м'яч-2024" є:

  • "Золотий м’яч" — нагороду вручають кращому гравцю року;
  • Жіночий "Золотий м’яч" — нагороду вручають кращому гравцю року серед жінок; 
  • Трофей Копа — вручають найкращому молодому футболісту віком до 21 року;
  • Трофей Яшина — вручають найкращому воротареві року;
  • Трофей Мюллера — вручають найкращому бомбардиру року;
  • Трофей Сократеса — вручають за внесок у соціальний розвиток футболу;
  • Чоловічий клуб року — вручають найкращій команді року серед чоловіків;
  • Жіночий клуб року — вручають найкращій команді року серед жінок;
  • Найкращий тренер у чоловічому футболі;
  • Найкращий тренер у жіночому футболі.

Нагадаємо, раніше Довбик поділився своїми думками щодо своєї адаптації у клубі та взаємодії з партнерами по команді. Українець вважає захисників італійського чемпіонату сильнішими за центрбеків іспанської Ла Ліги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.10.2024 11:34