Фото: Андрій Юсов. Джерело – armyinform.com.ua

Серед російських офіцерів різко зросла кількість суїцидів: подробиці від розвідки

Серед російських офіцерів значно зросла кількість суїцидів. Така тенденція прослідковується після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Кількість суїцидів серед рашистів і російських офіцерів після повномасштабного вторгнення зросла, і зросла значно. Частина з них може бути пов’язана з такими острахами (що вони потраплять до рук українських військових, — ред.)", — сказав він.

За словами Юсова, тих росіян, які не хочуть бруднити руки у крові та виконувати злочинні накази, Україна готова прийняти, причому різних за рангом, від рядового до генералів і командувачів, у рамках проєкту "Хочу жить" — якщо вони здадуться у полон. Представник Головного управління розвідки упевнений, що це — найкращий і найбезпечніший вихід із ситуації для російських офіцерів.

"Ми гарантуємо поводження відповідно до Женевських конвенцій і міжнародного гуманітарного права попри те, що йдеться про вбивць і агресорів. Мається на увазі гарантування того, що мова буде йти саме про захоплення у полон", — наголосив Юсов.

Нагадаємо, на Таврійському напрямку артилерійські підрозділи Збройних сил України протягом доби виконали 1678 вогневих завдань. Ворогу завдано масштабних втрат.

Раніше повідомлялось, що авіація Сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два — по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одну станцію радіоелектронної боротьби та один вузол зв’язку противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 06:33