"Шахтар" цього сезону виграв і чемпіонат, і Кубок України. Джерело: УПЛ

"Шахтар" переміг у фіналі "Ворсклу" та став володарем Кубка України (відео)

Донецький "Шахтар" став володарем Кубка України з футболу. У фінальному матчі команда Маріно Пушича обіграла полтавську "Ворсклу" з рахунком 2:1.

У першому за три роки фіналі Кубка України "Шахтар" грав проти "Ворскли" — команди, що втратила шанс на єврокубкові місця у сезоні-2023/2024 за результатами виступів у чемпіонаті. Водночас за умов перемоги у Кубку полтавці б отримували право зіграти у кваліфікації Ліги Європи наступного сезону.

"Шахтар" і "Ворскла" вдруге зустрічалися між собою у фіналі Кубка України. Перша зустріч між командами на цій стадії закінчилася перемогою полтавців: у сезоні-2008/2009 вони перемогли "гірників" із мінімальним рахунком 1:0.

Цього разу рахунок наприкінці першого тайму відкрив "Шахтар". Подачу з лівого флангу замкнув форвард Данило Сікан. Після перерви Юхим Конопля завдав гольового удару по воротах полтавців. На 85 хвилині "Ворскла" ж скоротила відставання у матчі. Ілля Крупський прострілив на Миколу Ковталюка, який п'ятою переправив м'яч у сітку. На більше голів команди не спромоглися.

"Шахтар" закінчує сезон-2023/2024 з дублем — виграв чемпіонат і Кубок України. Загалом це вдалося зробити "гірникам" вдев'яте в історії, востаннє "гірники" здобув обидва трофеї у сезоні-2018/2019.

"Шахтар" у 14 раз став володарем Кубка України та випередив "Динамо" (13) за перемогами у цьому турнірі. Крім того, "Шахтар" зрівнявся з "Динамо" за кількістю внутрішніх трофеїв в Україні — по 38.

Нагадаємо, нещодавно донецький "Шахтар" обіграв київське "Динамо" у поєдинку 28-го туру Української Прем'єр-ліги. Тож донецька команда здобула 15 чемпіонський титул в історії клубу та друге поспіль чемпіонство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.05.2024 21:20