Фото: ФК "Шахтар"

"Шахтар" повернув скандального футболіста, який не вважав Росію агресором

У тренерський штаб донецького "Шахтаря" увійшов колишній гравець команди Олексій Гай. Минулого сезону 40-річний спеціаліст працював асистентом та аналітиком у штабі Романа Григорчука в одеському "Чорноморці".

Про це повідомляє "ТаТоТаке".

Зазначається, що новий головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен запросив його у свій штаб. Гай вже приступив до своїх нових обов'язків на зборі "помаранчево-чорних".

Олексій Гай виступав за донеччан з 2000 по 2013 рік. Разом з донецьким клубом він шість разів вигравав чемпіонат України, сім разів — Кубок України, а також став володарем Кубка УЄФА.

Скандали за участю Олексія Гая

7 грудня 2014 року перед матчем 10-го туру чемпіонату України з футболу між командами "Карпати" (Львів) та "Чорноморець" (Одеса) Олексій Гай, на відміну від інших гравців цих команд, перед виходом на поле відмовився одягнути футболку з написом "Слава Українській армії» в підтримку Збройних Сил України, котрі проводили антитерористичну операцію на Донбасі. Тоді він прокоментував ситуацію наступною фразою: "Я не зрозумів цю акцію. Футбол поза політикою".

Згодом футболіст поїхав грати в Росію, де провів у складі місцевої "Кубані" два сезони. Вже тоді країна-агресор вела війну проти України, окупувавши Донбас та Крим. В одному зі своїх скандальних інтерв’ю Гай наголошував, що не вважає росіян агресорами.

Нагадаємо, основний воротар "Шахтаря" Анатолій Трубін може замінити голкіпера "Інтера" Андре Онана. Він є одним з п’яти кандидатів на трансфер в чемпіонат Італії.

Своєю чергою футбольний клуб "Динамо" анонсував повернення в команду півзахисника Андрія Ярмоленка. Про офіційне підписання контракту повідомлять вже незабаром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.07.2023 14:43