Фото: dialog.ua

Шойгу розпалює конфлікт з "вагнерівцями" та хизується чужими перемогами, — розвідка

В Російській Федерації розгорається конфлікт між главою міноборони РФ Сергій Шойгу та ПВК "Вагнера". Шойгу свідомо не згадав про участь "вагнерівців" у бойових діях в Україні на всіх напрямках.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

Як зазначає ГУР, Шойгу на нараді заявив про нібито повний контроль над Соледаром, Кліщіївкою, Краснопіллям, Благодатним та Миколаївкою Донецької області, а також Підгірним та Лобковим Запорізької області. Чиновник країни-агресора наголосив, що всі вищезгадані "досягнення" є результатом дій російської регулярної армії.

При цьому він свідомо не згадав про участь "вагнерівців" у бойових діях на всіх напрямках, які Шойгу перерахував. Водночас кадрова армія Росії виконує там епізодичну роль "сил підтримки".

"Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту серед військово-політичного керівництва Росії", — сказано в повідомленні ГУР.

Цікаво, що з міста Соледар українські військові відійшли ще 25 січня, цю інформацію підтвердило командування ЗСУ. Окупація інших населених пунктів, про захоплення яких розповідав Шойгу, не підтверджується.

Нагадаємо, німецький уряд схвалив передачу Україні танків Leopard 1. Йдеться про важку техніку у кількості 178 одиниць.

Політика, 07.02.2023 20:05