Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц провів розмову зі Сі Цзіньпіном: говорили про ситуацію в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів відеоконференцію з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Однією з тем обговорень стала поточна ситуація в Україні.

Про це заявив прес-секретар німецького уряду Штеффен Хебештрайт, пише Tagesschau.

За його словами, співрозмовники також зачепили тему ядерної війни.

"З огляду на загарбницьку війну Росії проти України в розмові було підтверджено, що "ядерну війну не можна вести та в ній неможливо виграти", — пише видання.

Зазначається, що Шольц та Сі Цзіньпін також обговорювали війну Ізраїлю з бойовиками ХАМАС, відносини між Німеччиною та Китаєм та економічну співпрацю. При цьому більш детальних подробиць розмови Хебештрайт не розкрив.

Варто додати, що Китай відмовляється засуджувати війну Росії проти України. При цьому Пекін підтримує дипломатичні відносини з Москвою.

Нагадаємо, генерал-майор Крістіан Фройдінг заявив, що Німеччина налаштована надавати військову підтримку Україні впродовж десятиліття. Раніше партнери говорили про короткострокову підтримку, але тепер вони думають про тривалий марафон.

Варто візначити, що 27 жовтня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли система протиповітряної оборони, касетні боєприпаси та інша зброя.

Також міністр оборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявляв, що Німеччина підтримуватиме Україну на такому рівні як і раніше. На військову допомогу не вплине війна в Ізраїлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.11.2023 17:52