Фото: Freepik

"Це завдання на десятиліття": у міноборони Німеччини зробили заяву щодо підтримки України

Німеччина налаштована надавати військову підтримку Україні впродовж десятиліття. Раніше партнери говорили про короткострокову підтримку, але тепер вони думають про тривалий марафон.

Таку заяву зробив голова спеціального штабу допомоги Україні в міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг, пише Stuttgarter NachrichtenЗа словами військового, союзники говорять з Україною про те, як мають виглядати в майбутньому Сили оборони.

"Зрозуміло одне: військова підтримка України — це завдання до кінця десятиліття і далі. У нашому бюджетному плануванні вже закладено кошти до 2032 року, що свідчить про нашу рішучість", — сказав Фройдінг.

Генерал наголосив на необхідності допомогти Україні розвивати спроможності, щоб вона могла залишатися вільною державою, здатною захистити себе і стримувати нападників.

"Для мене боротьба за свободу не має терміну придатності", — зазначив німецький генерал.

Фройдінг також додав, що необхідно показати диктатору Володимиру Путіну, що Україна та союзники протримаються довше за Росію.

Нагадаємо, уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги. Він містить радари для зенітно-ракетних комплексів IRIS-T та дрони. Крім того, Німеччина також пообіцяла у майбутньому передати ще 25 танків Leopard 1 A5.

Варто візначити, що 27 жовтня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли система протиповітряної оборони, касетні боєприпаси та інша зброя.

Також міністр оборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявляв, що Німеччина підтримуватиме Україну на такому рівні як і раніше. На військову допомогу не вплине війна в Ізраїлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 13:22