Фото: Facebook-сторінка Олафа Шольца

Шольц зробив важливу заяву щодо майбутнього членства України в ЄС й звернувся до партнерів

Німеччина робитиме усе від неї можливе, аби Україна приєдналася до Європейського Союзу. Європейським партнерам вигідно інвестувати в українську економіку.

З такою заявою виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц на шостому Німецько-українському економічному форумі, повідомляє "РБК-Україна".

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує у майбутнього члена ЄС", — наголосив Шольц.

Головні заяви Шольца

Канцлер ФРН наголосив, що, попри триваючу широкомасштабну військову агресію Росії, Україні вдалося забезпечити працездатність своєї економіки. За його словами, прогнозовані цифри економічного зростання України є обнадійливими. Йдеться і про те, що в Україні продовжують працювати майже дві тисячі німецьких компаній.

Також Шольц додав, що важливо, аби громадяни, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення РФ, інтегрувалися у ті держави, де зараз мешкають. Він закликав підприємства у Німеччині працевлаштовувати їх.

Німецький посадовець нагадав, що його країна готує Києву зимовий пакет допомоги на суму близько 1,4 мільярда євро. Збройні сили України отримають передусім системи ППО, щоб створити надійний "захисний щит" перед ймовірними атаками енергетичних об'єктів взимку.

Голова уряду ФРН також акцентував, що цього тижня у Німеччині схвалили пакет підтримки енергосистеми України, який передбачає 80 мільйонів євро.

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина також надала Збройним силам України нову партію військової техніки й обладнання. Зокрема, українські військові мали отримати чотири гусеничні всюдиходи BV 206 і два танкові тягачі HX81. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2023 01:58