Роман Костенко. Джерело: Facebook

Штрафи за неявку в ТЦК: на скільки їх можуть збільшити в Україні

Рішення про збільшення штрафу за неявку до територіального центру комплектування може ухвалювати суд. Відповідний законопроект вже розглядається у парламенті.

Про це повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Таке рішення може ухвалити суд. Цей законопроект зараз перебуває у правоохоронному комітеті", — зазначив він.

За його словами, документ внесли паралельно з основним законопроектом — це зміни до Адміністративного кодексу.

"Зараз правоохоронний комітет буде розглядати ці норми. І потім стане зрозуміло, з якими нормами та статтями він вийде в зал", — пояснив Роман Костенко.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки додав, що парламент працює, щоби законопроект про мобілізацію й інші супутні законопроекти розглядалися паралельно.

До речі, збільшити штраф за неявку до територіального центру комплектування можуть до 204 тисяч гривень, його може ухвалити суд.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українська армія наразі не потребує 500 тисяч людей. Мобілізація в Україні буде набагато м'якшою. Він запевнив, що із президентом Володимиром Зеленським контролює ситуацію щодо мобілізації в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 11:53