Фото: pep.org.ua

Шурма звинуватив Bihus.Info та Коломойського у замовному розслідуванні: журналісти відреагували

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що олігарх Ігор Коломойський замовив у журналістів Bihus.Info розслідування про його оточення. 

Відповідну заяву посадовець зробив в інтерв'ю Forbes Ukraine.

"Я не говорив про це раніше відкрито, але зараз вам скажу прямо: це Коломойський", — заявив Ростислав Шурма.

Своєю чергою розслідувачі відреагували на закиди Шурми та назвали його заяви брехнею. Журналісти наголосили, що за 10 років роботи редакції вийшло щонайменше 10 матеріалів про корупційні діяння Ігоря Коломойського, тоді як про Шурму вийшло два розслідування.

"Ми відстежували корупційні оборудки олігарха в різні часи, відзначали зростання і спадання його політичного впливу, а найсвіжіший наш матеріал про Коломойського датований кінцем 2022 року. І цей наш матеріал — саме про схеми Ігоря Коломойського на "Укрнафті", через яку, на думку Шурми, олігарх йому нібито мститься за допомогою журналістів (можливо, через когось і мститься, але точно без допомоги Bihus.Info)", — йдеться у повідомленні.

Водночас у Bihus.Info зазначили, що "заступник керівника ОП наразі за допомогою вигадок намагається змістити акцент із підтвердженого ним самим факту: СЕС його брата отримували мільйони за електроенергію, нібито вироблену в окупації".

Про що йшлося у розслідуванні Bihus.Info щодо Шурми

17 серпня Bihus.Info оприлюднили розслідування про те, що брат Ростислава Шурми, Олег Шурма, володіє ТОВ "КД Енерджі 2" і ТОВ "Відновлювальна Енергія Запоріжжя", які отримували оплату за "зеленим тарифом" до літа 2023 року, хоч, імовірно, не мали зв'язку з українською енергосистемою.

За даними журналістів, з липня 2022-го по липень 2023-го ці компанії сукупно отримали понад 320 мільйонів гривень оплати за електроенергію за "зеленим тарифом" від держпідприємства "Гарантований покупець".

Станція ПП "Нацпрод" також згадується серед реалізованих проектів на корпоративному сайті, де зібрані "зелені" проєкти Олега Шурми і партнерів, додає Bihus.Info. Водночас співвласником ТОВ "Грін Енерджі Токмак" і ТОВ "Грандпауєр ЛЛС" є Руслан Божко, колишній підлеглий Ростислава Шурми, якого вважають близькою до нього людиною, з'ясували журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналісти виявили на Лазуровому узбережжі розкішну віллу, оформлену на французьку фірму, яку три роки тому придбала компанія дружини президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра. Цікаво, що сам забудовник стверджує, що не володіє майном за межами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 05.09.2023 22:57