Фото: Вікіпедія

Швеція передасть Україні новий пакет військової допомоги: що туди увійде

У четвер, 23 березня, парламент Швеції проголосував за передачу нового пакету військової допомоги Україні на суму 630 млн доларів. Туди увійдуть танки, САУ та боєприпаси.

Про це йдеться на сайті Риксдагу.

Україні передадуть танки, самохідні артилерійські установки Archer та HAWK, а також боєприпаси.

"Крім того, уряд може ухвалити рішення про продаж Великобританії чотирнадцять артилерійських гармат типу Archer, оскільки раніше країна передала артилерійські гармати Україні", — йдеться у рішенні парламенту.

Швеція зараз має 48 одиниць Archer, з яких 24 використовуються шведськими Збройними силами. Інші 24 знаходяться на зберіганні. Окрім восьми танків Archer, десяти Leopard 2 Швеція вирішила передати п'ятдесят бойових машин, 90 системам ППО та протитанкових засобів.

Нагадаємо, Фінляндія оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Президент Республіки ухвалив це рішення 23 березня 2023 року за поданням уряду.

Також Київ подав запит до Гельсінків для обговорення можливості передачі винищувачів F/A-18 Hornet. Питання постачання бойових літаків надзвичайно важливе для України, адже вони необхідні для захисту від російських повітряних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2023 21:25