Фото: Міноборони Фінляндії

Фінляндія анонсувала передачу Україні чергового пакета військової допомоги

Фінляндія оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Президент Республіки ухвалив це рішення 23 березня 2023 року за поданням уряду.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства оборони Фінляндії.

Відзначимо, це буде вже 14-й пакет оборонної допомоги з Фінляндії в Україну. За попередніми оцінками, він коштуватиме 161 мільйон євро. Вартість відшкодування всіх пакетів оборонного обладнання, які Фінляндія поставила в Україну, зараз становить близько 910 мільйонів євро.

Цього разу ЗСУ отримають: три очисні танки Leopard 2, а також навчання щодо їх використання та обслуговування, важке озброєння та боєприпаси. Проте для гарантування безпечної доставки допомоги додаткова інформація про конкретний зміст, спосіб чи графік доставки надаватися не буде.

"З точки зору оборонної боротьби України вся матеріальна допомога є життєво необхідною. Ми й надалі рішуче підтримуватимемо Україну у протидії жорстокій атаці Росії", — заявили в Міноборони Фінляндії.

Нагадаємо, Київ подав запит до Гельсінків для обговорення можливості передачі винищувачів F/A-18 Hornet. Питання постачання бойових літаків надзвичайно важливе для України, адже вони необхідні для захисту від російських повітряних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2023 17:54