Фото: Pixabay

Сильні зливи та град: які регіони накриє негода 11 червня

В Україні у вівторок, 11 червня, температура повітря подекуди сягатиме +33°C. При цьому в окремих областях очікуються сильні дощі та грози.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

Прогноз погоди на понеділок у регіонах

На Заході, Півночі України, Вінниччині, Черкащині та Одещині очікуються дощі з грозами. Подекуди пройдуть сильні зливи, град та шквали.

"Це гулятимуть атмосферні фронти. Тиск буде низьким, вологість висока, комарів — побільшає", — поінформувала синоптик.

На Сході, у більшості центральних областей та у південній частині країни переважатиме суха спекотна погода. У цих регіонах прогріє до +29...+33°С. На Заході буде холоднувато. Температура повітря коливатиметься у межах +19...+23°С. Загалом по Україні очікується +23...+29°С.

Погода у Києві 10 червня

У Києві 11 червня прогнозують короткочасні дощі. У столиці також очікуються грози, шквали та град. Температура повітря коливатиметься у межах +26...+27°С.

Синоптик також поінформувала, що 12-14 червня очікується короткочасне похолодання. На Заході, Півночі та подекуди в центральних областях України стовпчики термометрів опустяться до +17...+23°C.

Прикмети погоди на 11 червня

  • Туман вранці — буде поганий урожай хліба.
  • Бджоли летять у вулик та ховаються там — очікується дощ.
  • Похмурий день — до прохолодного липня.
  • Сильний вітер 11 червня — до дощової погоди.

Зауважимо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.06.2024 14:35