Фото ілюстративне. Джерело: НАЗК

Силовики повідомили про підозру росіянину, який "будував кар'єру" в "ДНР"

Служба безпеки України за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомила про підозру росіянину, який влаштувався "заступником генпрокурора" до терористів з "ДНР". 

Як повідомили у прес-службі ДБР, росіянин тривалий час працював в органах прокуратури Російської Федерації, а згодом вирішив піти на "підвищення" — і у листопаді 2022 року добровільно вступив у "ДНР" та отримав фейкову посаду.

"Бажання стати "начальником" затьмарило розуміння, що таким чином він братиме безпосередню участь у злочинній діяльності терористичної організації, вчинятиме дії, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України, переслідуватиме та сприятиме фізичному знищенню громадян України, а також іноземних громадян, які виступають на стороні України", — зазначили правоохоронці.

Росіянину повідомили про підозру у терористичній організації та іншому сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому загрожує від восьми до п'ятнадцяти років в'язниці.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру в держзраді 23 колишнім правоохоронцям із Маріуполя. Вони пішли на співпрацю з росіянами та обійняли посади в так званих правоохоронних органах окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 05:14