Фото: ДБР

Понад 20 правоохоронцям-зрадникам із Маріуполя "світить" довічне позбавлення волі

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру в держзраді 23 колишнім правоохоронцям із Маріуполя. Вони пішли на співпрацю з росіянами та обійняли посади в так званих правоохоронних органах окупантів.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Встановлено, що після захоплення російськими загарбниками Маріуполя, правоохоронці добровільно одягли ворожий камуфляж з розпізнавальними знаками окупантів. Вони виконували вказівки ворожої влади, здійснювали фільтраційні заходи на території Іллічівського, Приморського та Жовтневого районів Маріуполя, вишукували проукраїнськи налаштованих громадян.

Також "міліціонери" охоче брали участь у масових заходах загарбників. Окрім цього, вони надавали коментарі російським пропагандистам, критикуючи владу України та агітуючи підтримувати окупаційний режим.

Зрадникам загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці-зрадники в Маріуполі
Фото: ДБР

Нагадаємо, в Україні довічне позбавлення волі очікує на колишнього правоохоронця з Куп’янська Харківської області, який був конвойним в окупантів та знущався з мирних громадян. Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство стосовно фігуранта.

Також в Україні судитимуть дев'ять колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах "ЛНР". Окрім цього, відбудеться суд над п'ятьма екс-поліцейськими із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Крім цього, вони постійно агітували колишніх колег та місцеве населення співпрацювати з росіянами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 13:43