Фото: прес-служба ДБР

Знущався з затриманих українців: колишньому поліцейському з Куп'янська загрожує довічне

В Україні довічне позбавлення волі очікує на колишнього правоохоронця з Куп’янська Харківської області, який був конвойним в окупантів та знущався з мирних громадян. Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство стосовно фігуранта. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну поліцейський добровільно погодився працювати на загарбників у складі так званого конвойного загону, який повинен був функціонувати на базі окупаційної міліції Куп’янська.

"За вказівкою росіян чоловік охороняв незаконно затриманих українських громадян, учасників АТО. Відомі випадки, коли він бив та знущався з затриманих. Зрадник навіть отримав посаду тимчасового начальника групи конвойної служби, а потім обійняв іншу — командира одного із відділень охорони окупаційної міліції в Куп’янську", — вказують у ДБР.

Після того, як рашисти втекли з Куп’янська, чоловік залишився у місті та спробував переховуватися. Проте його затримали. Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Він може сісти до в'язниці на довічне.

Нагадаємо, в Україні судитимуть дев'ять колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах "ЛНР". Також відбудеться суд над п'ятьома екс-поліцейськими із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Крім цього, вони постійно агітували колишніх колег та місцеве населення співпрацювати з росіянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 11:50