Фото: zn.ua

Силовики прийшли з обшуками до екс-регіонала Макеєнка у справі про відмивання 500 млн грн

Правоохоронці прийшли з обшуками до народного депутата I, III—VII скликань, колишнього заступника голови фракції забороненої "Партії регіонів" у справі про його причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Зокрема, йдеться про суму понад 500 мільйонів гривень та ухилення від сплати податків у 2011-2014 роках, що призвело до ненадходження до бюджету коштів на суму понад 63 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань. Відомство не називає прізвище нардепа колишніх скликань, однак, за даними джерел TrueUA у правоохоронних органах, йдеться про Володимира Макеєнка, який також є колишнім власником телеканалу "Прямий".

Слідчі проводять також обшуки за місцем проживання керівників підконтрольних нардепу компаній, зареєстрованих в тому числі в офшорних юрисдикціях. Можлива легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, здійснювалася через підконтрольні нардепу компанії.

"ДБР перевіряє причетність екснардепа до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 500 млн грн та ухилення від сплати податків у 2011-2014 роках, що призвело до ненадходження до бюджету коштів на суму понад 63 млн грн", — повідомили у ДБР.

Наголошується, що досудове розслідування здійснюється за ознаками легалізації майна та ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України). Макеєнку загрожує 12 років в'язниці із конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента ФСБ РФ, який збирав розвідувальні дані про оборону північно-східних рубежів України. Ним виявився житель Сум, колишній місцевий "функціонер" забороненої "Партії регіонів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 12:07