Фото: kontrakty.ua

Синоптики розповіли, якою буде погода до кінця березня

На найближчому тижні продовжиться поступове підвищення температури повітря по всій країні. Періодично проходитимуть дощі різної інтенсивності, а в нічні та ранкові години можливі тумани.

Про це повідомляє Meteoprog.

Зазначається, що в результаті надходження на територію нашої країни теплих і вологих повітряних мас з південно-західної Європи, температурне тло в третій декаді березня очікується суттєво вищим за середні багаторічні показники й буде відповідати скоріше середині квітня. 

"Серія атлантичних циклонів витягнеться через країни північної Європи (Велика Британія, Скандинавський півострів), а їхні теплі сектори проходитимуть через південний схід Європи. Періодично в Україні очікуються дощі, які ближче до вихідних стануть інтенсивнішими та охоплять більшу частину території, інколи можливі навіть грози", — йдеться у повідомленні.

Також синоптики прогнозують, що на початку тижня вночі та вранці спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі, а також тумани внаслідок слабовітряної погоди та підвищеного тиску.

Нагадаємо, хоч і на шість днів пізніше, але до столиці все ж прийшла метеорологічна весна. Такого висновку дійшли за даними спостережень на метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.03.2023 13:20