Фото: скріншот з відео

У Києві й чотирьох областях можуть ввести аварійні відключення, — "Укренерго"

Споживання електроенергії в Україні залишається значним через зниження температури. В разі необхідності можуть бути застосовані аварійні відключення.

Про це повідомляє "Укренерго".

Оператор зазначає, що ворог продовжує спроби завдати ударів по нашій енергосистемі. В неділю вночі повітряними силами ЗСУ було збито п'ять безпілотників, що атакували критичну інфраструктуру України баражуючими боєприпасами на південно-східному напрямку. 

"Станом на 12 лютого, завдяки цілодобовій роботі  ремонтних бригад "Укренерго" та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день, дефіциту потужності немає", — йдеться у повідомленні.

"Укренерго" повідомляє, що ліміти споживання на сьогоднішню добу не доводились. 

"В разі збільшення споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема, це стосується Одеської, Київської, Хмельницької, Житомирської областей та м.Київ, де в міру зростання споживання через мережеві обмеження можливі аварійні відключення", — повідомляє оператор.

"Укренерго" наголошує, що зняття лімітів споживання стосується тільки доби 12 лютого. З початком робочого тижня й характерним для нього зростанням споживання, обмеження можуть повернутись. 

В "Укренерго" повідомляють, що на Одещині та на всіх інших об’єктах, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян, тривають ремонтні роботи.

Нагадаємо, у неділю, 11 лютого, у Києві, Київській, Одеській і Дніпропетровських областях не вимикатимуть світло. "Укренерго" не надавав обмежень на споживання електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.02.2023 11:21