Олег Синєгубов. Фото: Лариса Говина/Суспільне Харків

Синєгубов розповів про ситуацію на Куп’янському напрямку: скільки там фіксують окупантів

На Куп'янському напрямку російська армія зосередила близько 40 тисяч військових. Ворог впродовж шести місяців не припиняє штурмові дії на цій ділянці фронту.

Про це повідомив керівник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов у коментарі "Суспільне Харків".

"Такі активні дії йдуть вже шість місяців. Тому для нас ця ситуація повністю прогнозована. Цифра росіян постійно змінюється. Щодо особового складу фіксуємо близько 40 тисяч військових там накопичено. Це Куп'янський напрямок, це Синьківка, Табаївка. Щодо техніки: та техніка, яка була, та і є. Ворог проводить поповнення, щоб доукомплектувати свої підрозділи. Ситуація прогнозована", — зауважив керівник Харківської ОВА.

Водночас він додав, що перерви на Куп'янському напрямку в один-два дні можуть бути пов'язані з ускладненими погодними умовами.

"Ворог невеличку паузу використовує для своїх підрозділів. Ця заміна проходить постійно: росіяни мають великі втрати серед живої сили, броньованої техніки", — повідомив Синєгубов.

Стаття Forbes про підготовку наступу РФ на Куп'янському напрямку

У неділю, 4 лютого, з'явилась інформація, що окупанти нібито стягують до Куп'янська 500 танків, до 600 одиниць бойових машин, сотні гаубиць і 40 тисяч військових. За даними видання Forbes, захоплення Куп'янська — це основна ціль російського диктатора Путіна.

"Шматочок Харкова був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні", — йдеться у матеріалі Forbes.

Також видання наголошує, що кількість українських військ на цій частині фронту близько 20 тисяч військових і сотні танків, бойових машин і гаубиць.

"Але для українців не проблема людей і транспорту. Проблема в боєприпасах. США були одним із найбільших донорів 155-міліметрових снарядів для найкращих українських гармат, а проросійські республіканці в Конгресі США припинили допомогу Україні. Відтоді щоденний запас снарядів для українських військових скоротився на дві третини — до 2000 снарядів. Водночас російські сили випускають до десяти тисяч боєприпасів за день завдяки постійним постачанням снарядів із Північної Кореї", — заявляє Forbes.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом 6 лютого на лінії фронту відбулося 92 бойових зіткнення. При цьому російська армія не проводила штурмових дій на Куп'янському напрямку. Військові зазначали, що загалом ворог завдав чотирьох ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 14:30