Фото: Офіс президента

Сирський доповів Зеленському про ситуацію в Курській області та на Донеччині: подробиці з фронту

У суботу, 17 серпня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів главі держави Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті та хід операції в Курській області. Також головним питанням залишається забезпечення наших військ новими пакетами озброєння.

Про це президент повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський окремо відзначив Торецький та Покровський напрямки де за добу відбулись десятки російських штурмів наших позицій. 

"Але наші воїни та підрозділи роблять усе для знищення окупанта та відбиття штурмів. Ситуація контрольована", — запевнив український лідер.

Зеленський також розповів про ситуацію в Курській області, де нашим бійцям вдалось взяти у полон чергову партію російських загарбників.

"На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються Росією. Також генерал Сирський доповів про зміцнення позицій наших сил на Курщині та розширення стабілізованої території", — написав Володимир Зеленський.

Український президент розповів про роботу над забезпеченням дій ЗСУ зброєю та сильними рішеннями. 

"Працюємо над новими пакетами підтримки для нашої держави від партнерів. Визначаємо пріоритетні пункти. Головне — обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, українській армії вдалося зайти на територію Бєлгородської області Російської Федерації, проте Сили оборони не змогли там закріпитись через підготовленість росіян до відбиття таких атак.

Своєю чергою заступник начальника штабу дивізії сил оборони Естонії підполковник Маттіас Пуусепп заявив, що українській армії успішно вдалося приховати свої плани підготовки до операції в Курській області, завдяки чому було досягнуто ефекту несподіванки. Наразі немає ознак того, що росіяни мають достатньо сил, щоб контрнаступати в Курській області та відкинути Сили оборони з цієї території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 14:53