Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Сирський повідомив про загострення на одному з напрямків фронту

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася. Це пов'язано зі значною активізацією наступальних дій рашистів після проведення у Росії президентських виборів.

У своєму Telegram-каналі головком розповів, що ворог активно атакує позиції ЗСУ на Лиманському і Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону використовуючи десятки танків та БМП.

"Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху", — наголосив Сирський.

Він також зауважив, що наразі працює в районі операції на Покровському напрямку на Донеччині. Сирський розповів, що перший день його роботи в районі операції був присвячений саме Східному напрямку, аби вжити всі необхідні заходи для стабілізації обстановки, підвищити рівень ефективності українських військ та завдати максимальних втрат ворожим підрозділам. 

"За результатами заслуховування висновків щодо характеру дій противника були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також, поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів", — запевнив головнокомандувач.

До того ж головком зазначив, що нині постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї.

"Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи", — наголошує Сирський.

Водночас другою серйозною проблемою, за словами посадовця, є "підвищення якості підготовки військовослужбовців, насамперед піхотних підрозділів, для того, щоб вони могли максимально використовувати усі можливості бойової техніки та західного озброєння".  Він додав, що в першу чергу вирішення цього завдання "покладається на командування Сухопутних військ, яке у повному складі повернулося з району бойових дій". 

"В особистому спілкуванні з нашими військовослужбовцями обговорили поточну ситуацію, а також шляхи розв'язання проблемних питань. Ми усвідомлюємо реальний масштаб та ступінь загрози з боку противника і готові до проведення адекватних та ефективних дій", — резюмував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, раніше керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки на Запорізькому напрямку почали застосовувати нову тактику. Зокрема, рашисти розосереджують сили між селами Роботине та Вербове.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 11:36