Фото: ДБР

Систематично крав смартфони й техніку: ​ДБР повідомило про підозру головному господарнику Київської митниці

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці. Його підозрюють у системному розкраданні підпорядкованого майна.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Вказується, що у 2020-2021 роках митник розробив щонайменше три схеми з привласнення електроніки відомої марки, будівельних та побутових товарів на загальну суму у понад 40 млн гривень, які зберігалися на складах митниці.

"Щоб непомітно вивезти зі складів митниці смартфони, чиновник зі спільниками виготовили муляжі, на які заміняли справжні телефони. Муляжі ззовні та вагою не відрізнялись від оригінальних виробів", — повідомили у відомстві.

Для вивезення будівельних матеріалів спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але були наповнені пінопластом. У такий спосіб зловмисники вивезли з митниці побутові товари без складання будь-яких актів прийняття-передання.

Що знайшли у митника під час обшуків

У ході обшуків у митника було знайдено посвідчення особи з інвалідністю, що дозволило йому вільно перетинати кордон, зокрема задля збуту вкраденого товару. Основну ж кількість товару чиновнику вдалось розпродати в Україні.

Митнику повідомили про підозру у викраденні чужого майна, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із проникненням у сховище (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України). Йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно ДБР викрило злочинну схему незаконного експорту до Європи золота та платини, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.02.2023 09:39