Ситуація на фронті: британська розвідка назвала ключовий фактор у наступні тижні

Те, наскільки приватна російська компанія "Вагнера" буде підкорятися Міноборони Росії, упродовж найближчого часу стане головним фактором у війні.

До такого висновку дійшла британська розвідка у новому аналітичному звіті. 

Фахівці вказують, що протягом останніх 48 годин на численних ділянках фронту, включно з тими, на яких протягом кількох місяців було відносно спокійно, спостерігається суттєве посилення бойових дій. Водночас ворожнеча між групою "Вагнера" та Міноборони Росії досягла безпрецедентного рівня.

Російський терорист й головний "вагнерівець" Євген Пригожин, за даними розвідників, вперше заявив, що армія навмисно застосувала смертельну силу проти його найманців.

"Більшість сил Вагнера виведено з Бахмута. А оскільки в Росії не вистачає резервних підрозділів, те, наскільки "Вагнер" буде підкорятися МО, стане ключовим фактором у конфлікті протягом наступних тижнів", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка з Twitter Ministry of Defence UK

Нагадаємо, 2 червня ватажок найманців ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розповів про новий виток конфлікту з Міноборони Росії. Бойовик заявив, що шляхи відходу з Бахмута для його терористів замінували військові РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 10:36