Фото: росЗМІ

Обстріляв "вагнерівців": Пригожин заявив про взяття у полон російського підполковника

Засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що його найманців у травні обстріляли російські військові. Він звинуватив у цьому підполковника Збройних сил РФ, якого нібито "вагнерівці" взяли у полон. 

Терорист опублікував допит з підполковником РФ.

Крім того, Пригожин опублікував рапорт, де стверджує, що найманців "Вагнера" 17 травня обстріляли російські кадрові військові, коли бойовики намагалися розмінувати дорогу.

"Нами були виявлені фугаси у вигляді великої кількості пластиду, протитанкових мін і артилерійських снарядів. Після попереднього огляду група узялася до розмінування, але була змушена припинити роботи, оскільки в районі населеного пункту Семигір'я по них був відкритий вогонь із стрілецької зброї зі сторони позицій міністерства оборони", — йдеться у повідомленні.

Внаслідок цього була виведена з ладу вантажівка бойовиків "Урал" прямим потраплянням у двигун. Самі ж "вагнерівців" нібито не постраждали.

"Групи ("вагнерівців", — ред.) спішилися, роззосередилися і здійснили заходи для усунення агресії і затримання", — йдеться в повідомленні.

В рапорті вагнерівців сказано, що командир військових РФ, які напали на найманців Пригожина, був у нетверезому стані.

Бойовики також опублікували відео із затриманим підполковником Романом Веневітіним, який представляється командиром 72 бригади російських військ і заявляє, що відкрив вогонь по "вагнерівцях" через особисту неприязнь. Він також зізнається, що був п'яним.

Нагадаємо, 2 червня ватажок найманців ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розповів про новий виток конфлікту з Міноборони Росії. Бойовик заявив, що шляхи відходу з Бахмута для його терористів замінували військові РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 12:54