Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Ситуація складна, але контрольована: командувач Тарнавський пояснив, що відбувається в Авдіївці

В Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України з посиланням на командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського.

"Станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога", — зазначив він.

За його словами, відбувається планове підсилення підрозділів і здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Окрім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

Командувач ОСУВ "Таврія" запевнив, що підготовлені нові позиції та продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

"Командири на місцях знають своє завдання та виконують його, згідно з планом головнокомандувача Збройних сил України щодо стабілізації ситуації на цьому напрямку. Управління військами — стійке й ефективне. Ми цінуємо кожен клаптик української землі, але найвища цінність і пріоритет для нас — збереження життя українського солдата", — наголосив Тарнавський.

Віг додав, що авдіївська оборонна операція триває. Наші воїни й надалі нищать армію окупанта та перемелюють ресурси та резерви ворога, які той, не шкодуючи, кидає в бій.

"Збройні Сили України та інші складові Сил оборони України працюють єдиним монолітом. Разом переможемо! Слава Україні!" — підсумував Олександр Тарнавський.

Нагадаємо, начальник відділу зі зв’язків із громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Ліховий заявив учора ввечері, що українські військові використовують запасну логістичну артерію в Авдіївці, яку підготували заздалегідь. Таким чином населений пункт Донецької області не перебуває в оточенні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 07:35