Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

У ЗСУ зробили несподівану заяву на тлі чуток щодо оточення Авдіївки

Станом на 15 лютого українські військові використовують запасну логістичну артерію в Авдіївці, яка була підготовлена заздалегідь. Таким чином населений пункт Донецької області не перебуває в оточенні.

Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив начальник відділу зі зв’язків із громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Ліховий. Він наголосив, що на Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують ведення оборонної операції.

"Хоча постачання, евакуація ускладнені, але залучена запасна логістична артерія, яка була підготовлена заздалегідь. Звідси головний висновок — Авдіївка не перебуває в оточенні", — запевнив Лиховій.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак в районі Авдіївки та ще одну атаку неподалік Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Очеретине, Бердичі, Орлівка, Ласточкине Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали до 20 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Сєверне Донецької області.

Нагадаємо, 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що її терміново передислоковано для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади надзвичайно критична.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 21:52