Фото: belregion.ru

Ситуація у Бєлгородській області: ISW вказав на ще одну проблему Кремля

Міноборони РФ не координує свої дії з губернатором Бєлгородської області В'ячеславом Гладковим і не вирішило, як реагувати на рейди Російського добровольчого корпусу і легіону "Свобода Росії".

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Суперечливі повідомлення офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відреагувати на РДК і ЛСР дають підстави припустити, що Мінобороно і Гладков не координують своїх відповідей на рейди", — зазначають аналітики ISW.

У звіті вказують, що "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії" (ЛСР) 4 червня здійснили черговий обмежений рейд до Бєлгородської області і, як повідомляється, продовжують діяти у прикордонному російському населеному пункті.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив, що в Новій Таволжанці йдуть бої, хоча Міністерство оборони Росії стверджує, що підрозділи Західного військового округу і Прикордонної служби РФ завдали удару по українській диверсійно-розвідувальній групі поблизу населеного пункту, в результаті чого вона була змушена відступити.

Аналітики Інституту вивчення війни раніше зазначали, що російські офіційні особи невідповідно реагували на рейди на територію РФ, намагаючись заспокоїти тривогу, що зростає, в країні з приводу війни проти України, а також підтримуючи поточні інформаційні операції у спробах представити своє вторгнення як екзистенційне для Росії.

"Реакція Росії в основному була зосереджена на інформаційному впливі, і немає жодних ознак того, що російське керівництво встановило ширшу політику запобігання подальшим обмеженим рейдам у прикордонні області Росії", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, 4 червня Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області. З часом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що біля Нової Таволжанки на Бєлгородщині тривають бої.

Крім того, у Шебекіно після масової евакуації населення розпочалося мародерство. Росіяни масово грабують магазини та квартири.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що у російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду російського добровольчого корпусу в Бєлгородській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 07:07