Фото: Міноборони

Скандал із закупівлями для ЗСУ: заступник Резнікова подав у відставку

Заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов 24 січня подав у відставку. Його прохання підтримав очільник відомства Олексій Резніков.

Про це йдеться на сайті міністерства оборони України.

Зазначається, що Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. У прес-службі відомства повідомляють, що він сам попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування.

"Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла. Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань. І це та філософія, яку сповідує команда Міноборони", — повідомили у Міноборони.

Скандал із закупівлями для ЗСУ

Минулого тижня журналісти опублікували інформацію, яка свідчить про нібито фінансові махінації Міноборони. Зокрема ЗМІ повідомили, що міністерство начебто закладає на продукти для військових удвічі більшу ціну, ніж вона є насправді.

У відомстві назвали це маніпуляцією та повідомили, що готують матеріали до Служби безпеки України "з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які заподіюють шкоду інтересам оборони в особливий період".

Сам Олексій Резніков заявив, що оприлюднена в ЗМІ інформація про зловживання під час закупівель харчування для війська є маніпуляцією.

Водночас у НАБУ повідомили, що почали відповідне кримінальне провадження ще до розголосу в ЗМІ.

Нагадаємо, 23 січня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки провів засідання щодо скандалу з Міноборони. Очільника відомства залишили на посаді.

Політика, 24.01.2023 09:55