Фото: DW

Скандал в ООН: представник Ізраїлю посварився з генсеком через "окупацію Палестини"

Постійний представник Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй Гілад Ердан вимагає відставки генереального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Це сталося після виступу генсека з підтримкою жителям Палестини, які "перебувають в окупації протягом 56 років".

Під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН ізраїльський дипломат назвав заяву Гутерреша відірваністю від реальності. 

Гутерреш несподівано заявив, що важливо визнати, що напад ХАМАСу стався не у вакуумі.

"Палестинський народ зазнає окупації протягом 56 років. Його люди були змушені залишити свої будинки. Їхні будинки були зруйновані. Їхні надії на політичне рішення тануть", — заявив Гутерреш.

У відповідь Ердан дуже різко відреагував на зауваження генсека.

"Немає жодного виправдання і сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до жахливих злодіянь, що скоюються проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів, трагедія. Голові організації, створеної після звірств Голокосту, який виявляє співчуття до масових вбивств дітей, жінок і людей, потрібно негайно залишити свою посаду та піти у відставку", — сказав ізраїльський дипломат у себе в соціальній мережі Х (Twitter).

Нагадаємо, Ізраїль готовий скасувати наземну операцію у Секторі Гази. Для цього ХАМАС повинен звільнити усіх заручників і безапеляційно капітулювати.

Варто відзначити, що вночі 23 жовтня у Секторі Гази відбувся найпотужніший та найдовший обстріл від початку загострення війни. Найінтенсивніше ЦАХАЛ бив в районі табору біженців Джабалія: загинули щонайменше 20 людей, чимало будинків зруйновано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 22:59