Фото Миколи Лисогора

Скандального мера Полтави звільнили з посади

Полтавського міського голову Олександра Мамая офіційно звільнили із займаної посади на виконання вироку суду. Виконавчий комітет проголосував за його звільнення 12 квітня. 

Про це повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Відзначимо, 4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок Вищого антикорупційного суду, яким полтавського міського голову визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. Також довели його вину в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. 

"12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради Олександра Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства", — поінформували в прокуратурі. 

Справа Мамая

2 березня мера Полтави засудили за організацію розтрати понад півмільйона гривень. Встановлено, що Мамай, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста", влаштував на роботу двох осіб, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а здійснювали ведення домашнього господарства у помешканні міського голови та його близького оточення.

Для виплати вказаним особам зарплати, службові особи комунальної організації вносили до табелів обліку використання робочого часу невірогідні відомості, що у підсумку призвело до задання місцевому бюджету понад півмільйона гривень збитків.

Зважаючи, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.

Проте на підставі ст. 75 КК України суд звільнив Мамая від покарання з іспитовим строком один рік.

Крім того, за умовами угоди міський голова перерахував у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації — "Армія дронів" два мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 14:13