Фото: US DoD

Скільки боєприпасів Північна Корея передає Росії на рік: дані The Times

Російська Федерація отримує з Північної Кореї приблизно половину снарядів, які використовує у війні проти України. Це складає близько трьох мільйонів боєприпасів кожного року. 

Про це повідомляє The Times.

Західна розвідка дійшла висновку, що хоча багато снарядів з КНДР виявляються несправними, саме перевага у їхній кількості допомогла росіянам досягти успіхів на фронті, зокрема окупувати Вугледар.

The Times також підкреслює, що після візиту російського диктатора Володимира Путіна до КНДР на початку 2024 року Росія стала дуже залежною від снарядів з цієї держави.

Джерело повідомило про суттєві втрати серед російських військ — в середньому щоденно 1200 осіб, з яких близько пів тисячі загинуло лише під час боїв за Покровськ на Донеччині.

Росія, як підкреслює видання, не має можливості одночасно вести бої за Покровськ і витісняти українську армію з Курської області через брак живої сили, хоча керівництво РФ не готове оголошувати мобілізацію в країні.

Нагадаємо, у червні з'явилась інформація, що у контейнерах, які Північна Корея відправила і Росії, можуть бути майже 5 мільйонів артилерійських снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2024 14:05