Фото ілюстративне. Джерело: північнокорейські державні ЗМІ

Північна Корея відправила в Росію п’ять мільйонів артилерійських снарядів, — ЗМІ

У контейнерах, які Північна Корея відправила і Росії, можуть бути майже 5 мільйонів артилерійських снарядів. Російський диктатор Володимир Путін, імовірно, попросить ще більше під час свого візиту до Пхеньяна.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка. Він зазначив, що Сеул виявив щонайменше 10 тисяч транспортних контейнерів, відправлених із Північної Кореї до Росії, в яких може перебувати до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, подібних до тих, які Путін використав у війні з Україною.

"Очікується, що Путін прагнутиме більш тісної співпраці у військовій сфері з Північною Кореєю, особливо у військових постачаннях, таких як артилерійські снаряди, які необхідні, щоб скористатися шансом на перемогу", — сказав Шин.

Він також додав, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну атакувати Україну.

В обмін на боєприпаси Росія відправила Північній Кореї технології, які допоможуть у її планах розгортання безлічі шпигунських супутників, а також звичайних озброєнь, таких як танки та літаки. Путін збирається відвідати Північну Корею вже наступного тижня. Поїздка туди стане першою з липня 2000 року.

Боєприпаси, відправлені Північною Кореєю після зустрічі Путіна та Кіма у Росії у вересні, ймовірно, набагато перевершили те, що відправили США та Європейський Союз Україні. Це дозволило силам Кремля атакувати Україну, оскільки вона змушена була нормувати боєприпаси через виснаження запасів, а допомога затримувалася в Конгресі США.

У той час як українські офіційні особи підняли тривогу з приводу загрози російського прориву під час багатомісячних затримок з постачанням американської зброї, київські війська в основному утримували оборону, оскільки армія Москви перевершувала їх за озброєнням майже десять до одного.

Нагадаємо, що киянин Олександр Діденко, який проживав у Сполучених Штатах Америки, допомагав Північній Кореї заробляти мільйони доларів в обхід міжнародних санкцій. Американські правоохоронці заарештували українця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 10:58