Фото: ілюстративне. Джерело: www.jfp.org.uа

Скільки цивільних із Запорізької області перебувають у російському полоні: в ОВА назвали приголомшливі цифри

В російському полоні наразі перебуває щонайменше 600 людей з тимчасово окупованих територій Запорізької області. Серед них є діти.

Про це повідомляє голова Запорізької обласної воєнної адміністрації Юрія Малашко, передає "Радіо Свобода".

За його словами, полонені можуть утримуватися як на тимчасово окупованій території регіону, так і на території Росії.

"Станом на 27 жовтня у нас офіційно зареєстровано дані щодо близько 600 цивільних осіб, які зниклі безвісти або перебувають у казематах. Це ті випадки, коли рідні телефонують до нас або до об’єднаного центру звільнення полонених і кажуть про те, що відбувається", — зазначив він.

Він додав, що усі звернення  обов’язково реєструються в органах поліції та беруться на контроль для наступного обміну, повернення додому.

"Якщо людина мала відношення до збройних сил України, то зазвичай вони вивозять таких людей до Російської Федерації і тримають у Ростові-на-Дону чи ще десь у тюрмах. Якщо цивільні особи, то можуть утримуватися у слідчих ізоляторах чи на підвалах", — пояснив Малашко.

Нагадаємо, приблизно 25 тисяч мирних жителів України можуть перебувати в полоні Російської Федерації. До того ж цей список збільшується практично щодня.

Додамо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 27.10.2023 19:22