Командир підрозділу окупантів "Чорна мамба". Джерело: ДПСУ

Українські прикордонники взяли в полон рашистського командира з "Чорної мамби" (фото)

Бійці "Сталевого кордону" взяли в полон командира відділення російського підрозділу "Чорна мамба". Він виявився колишнім "зеком".

Про це повідомила Держприкордонслужба України.

"38-річного російського військовослужбовця захопили під час штурмових дій на Лиманському напрямку. Окупант виявився колишнім "зеком", — йдеться в повідомленні.

За словами українських прикордонників, він розповів, що морально-психологічний стан у їхньому підрозділі низький, а мотивацією воювати на території України є винятково грошова складова та зняття раніше накладених судимостей.

Командир підрозділу окупантів "Чорна мамба"

Командир підрозділу окупантів "Чорна мамба". Джерело: ДПСУ

На початку жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони України в межах спецоперації "Бариня" переконало здатися у полон 11 військовослужбовців Російської Федерації. Зараз вони перебувають під гарантіями безпеки.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, спецоперація тривала чотири місяці. Вона пройшла успішно, адже в результаті кадровий російський військовий перейшов на бік України. Також йому вдалося переконати 11 російських військовослужбовців добровільно здатися в полон під гарантії безпеки. Представник ГУР наголосив, що українські військові отримали від чоловіків, яки добровільно здалися в полон, цінну інформацію.

Нагадаємо, що окупанти нерідко звертаються до проекту "Хочу жить". І після цього деякі з них працюють уже на Сили оборони України, а також надають інформацію, яка корисна для ведення бойових дій українськими військовими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 15:35