Фото: Уніан

Як російські військові здаються у полон: подробиці від ГУР

Головне управління розвідки України в межах спецоперації "Бариня" переконало здатися у полон 11 військовослужбовців Російської Федерації. Зараз вони перебувають під гарантіями безпеки.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, спецоперація тривала чотири місяці. Вона пройшла успішно, адже в результаті кадровий російський військовий перейшов на бік України. Також йому вдалося переконати 11 російських військовослужбовців добровільно здатися в полон під гарантії безпеки.

"Російські військовослужбовці були виведені за лінії фронту і сьогодні знаходяться в безпеці під захистом Женевських конвенцій. Частина з них думає над тим, щоби погодитись піти на обмін і повернутись додому. Україна таку можливість надає, тому що і тих, хто здається добровільно за проєктом "Хочу жить", ми вказуємо, як захоплених в полон. Це дозволяє поповнювати обмінний фонд”, — розповів Юсов.

Представник ГУР наголосив, що українські військові отримали від чоловіків, яки добровільно здалися в полон, цінну інформацію.

"Такі операції, як "Бариня" і "Синиця" з вертольотом Мі-8 показують на весь світ, що Україна цивілізована держава. Той захист, який обіцяє наша держава — це не порожні слова. Це спричиняє збільшення кількості звернень російських військовослужбовців до гарячих ліній, зокрема проєкту "Хочу жить". Там є люди, які розуміють, що необов’язково ставати гарматним м’ясом, необов’язково ставати воєнним злочинцем. Є вибір завжди, і цей вибір Україна дає і гарантує його виконання і реалізацію”, — пояснив Юсов.

Він також додав, що велику частину цих операцій, зокрема, і санкціонує, і випускає назви генерал Кирило Буданов.

"За кожною з них стоїть певний символізм. Але далі буде ще ціла низка операцій і вони зараз в роботі, реалізація яких дозволить повною мірою осягнути задум”, — зазначив представник ГУР.

Нагадаємо, спецоперація ГУР "Синиця" спричинила резонанс в Україні, в державі агресора та за кордоном. Це справді надважлива, надскладна операція, яка має принципове значення для Сил безпеки та оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 20:59