Фото: "АрміяInform"

Скільки держава витратила коштів на оборону за останні три місяці: Мінфін озвучив суму

За перших три місяці поточного року видатки на сектор оборони та безпеки України становили 58,9% від усієї суми виділеної з загального фонду державного бюджету. Йдеться про понад 400 мільярдів гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України. У відомстві зазначили, що безпека та оборона залишається абсолютним пріоритетом та найбільшою статтею видатків державного бюджету.

"За січень-березень 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки та оборони становили 408,2 мільярда гривень або 58,9% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у березні 2024 року на обору витратили 173,1 мільярда гривень.

Кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, харчових продуктів;
  • медичне забезпечення;
  • інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У відомстві підкреслили, що видатки сектору безпеки та оборони уряд фінансує виключно шляхом власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Фото: Мінфін

Фото: Мінфін

Варто зазначити, що у 2024 році на оборону держави буде спрямовано 1 трильйон 685 мільярдів гривень, що на 113 мільйонів більше, ніж минулого року. 

Нагадаємо, у лютому видатки з загального фонду державного бюджету зросли до 274,6 мільярда гривень. Ця сума на 83% більша, ніж у січні 2024 року. Найбільше коштів спрямували на оплату праці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 21:33